Kokenut valmentajatiimi
palveluksessasi!

Timo Haapsaari

Timo Haapsaari

perustaja, toimitusjohtaja, Lean-valmentaja

Timo on kokenut esiintyjä, Lean-valmentaja ja Lean Habit -valmennustalon perustaja. Yli 15 vuoden Lean -urallaan hän on työskennellyt esimiehenä, kehittäjänä ja valmentajana useilla eri toimialoilla mm. teollisuudessa, palvelutuotannossa sekä sosiaali- ja terveysalalla. Hänen valmentamansa tiimit ovat voittaneet kolmesti Suomen Lean Yhdistyksen jakaman Vuoden Lean Teko -palkinnon.

Timo näkee Lean -ajattelun hyödyntämisen Suomen ehdottomana kilpailuvalttina maailmalla. Hän haluaa auttaa suomalaisia yrityksiä nousemaan seuraavalle tasolle ja hyödyntämään Leanin mahdollisuuksia jokaisella tasolla tuotannosta toimistoon. Hän uskoo, että määrätietoisesti toteutettuna Lean tarjoaa yrityksille lähes epäreilua kilpailuetua. Tästä onkin syntynyt Timon valmennusmotto: ”Puolita paha, tuplaa hyvä!”

Kari "Kapa" Laurikainen

Kari "Kapa" Laurikainen

perustaja, hallituksen pj, Lean-valmentaja

Kapa on kehittänyt erilaisia organisaatioita ja prosesseja 15 vuoden ajan. Asiakkaat ovat tulleet sekä valmistavasta teollisuudesta, että palvelutuotannon puolelta. Erityisen läheisiä ovat olleet projektit liiketoiminnan kehittämisen ympärillä mm. myyntiorganisaatioiden parissa. Onnistunut projekti maksaa itsensä takaisin nopeasti ja tekee konsultin tarpeettomaksi mahdollisimman pian.

Kapa uskoo, että minkä tahansa kehityksen täytyy kulkea alhaalta ylös, ei toisinpäin. Arvokkain tieto on henkilöllä, joka koskee tuotteeseen tai näkee asiakkaan. Muutoksen synnyttää usein ymmärrys siitä, että kehittämisen ei tarvitse olla nollasummapeli; Nopeampi tuotantoaika ei tarkoitakaan huonompaa laatua tai kovempaa kiirettä, vaan kokonaisuuden kehittämistä niin, että ihmiset saavat keskittyä siihen minkä osaavat ja oppia jatkuvasti uutta.

Teemu Niemi

Teemu Niemi

Partneri, Lean-valmentaja

Teemu on Lean-ammattilainen, joka uskoo kehittyvään työyhteisöön, arkityön sujuvaan johtamiseen ja korkealle tähtääviin strategisiin valintoihin. Kokemusta on kertynyt kansainvälisistä pörssiyhtiöistä, korkean teknologian valmistuksesta ja palvelutuotannon aloilta. Mikä onkaan yrityksesi huolenaihe, on Teemun helposti lähestyttävä persoona ja ratkaisukeskeinen ote avuksesi – niin pienemmissä kuin isommissa projekteissa.

Teemulle tärkeä arvo on saada ihmiset osallistumaan parantamiseen ja matkalle kohti erinomaisuutta. Parhaissa muutoksissa tekijöiden työ muuttuu sujuvammaksi, jolloin lisäarvo on pysyvää ja siitä hyötyvät lisäksi asiakkaat, yritys ja yhteisö – todellinen monihyöty! Toteutus ja tulokset ovat keskeisessä asemassa ja kumulatiivisesti kertyvien hyötyjen korkoa korolle ilmiö on todistanut Leanin ylivoimaisuuden moneen kertaan. Kun henkilöstö viihtyy ja asiakkaat tykkäävät, tulos paranee!

Kai Mäenpää

Kai Mäenpää

Lean-valmentaja

Kai on aikaansaava kouluttaja ja muutosjohtaja. Kailla on lähes 30 vuoden kokemus teollisuudesta ja sen eri prosesseista. Hänellä on vankkaa käytännön kokemusta ja näyttöä konkreettisesta tuloksen tekemisestä oikeassa työympäristössä. Kaille Lean-filosofia on tuttu tapa toimia. Hän on valmentaja, joka luo selkeän vision organisaatiolle ja muutokselle. Kai toimii itse esimerkkinä ja auttaa ihmisiä hyödyntämään heidän potentiaalinsa.

Kain vahvuutena on Leanin soveltaminen tuotanto- ja asiantuntijaorganisaatioissa, valmentava johtaminen sekä laatujohtaminen ja työturvallisuus.

Neljän vuoden määrätietoisen työn tuloksena Ilmarinen palkitsi Kain luotsaaman organisaation Vuoden henkilöstöteko –palkinnolla.

Maija Holopainen

Maija Holopainen

Lean-valmentaja

Maija Holopainen on 5-vuotiaan tyttären äiti ja yrittäjä. Aina tässä järjestyksessä. Maijalla on kokemusta Leanistä ja toiminnan kehittämisestä noin 15 vuoden ajalta organisaation eri tasoilla. Maija on ollut mukana tekemässä muutoksia niin lattia- kuin johtoryhmätasollakin ja sitoutuneet asiakkaat pitävät Maijan tyylistä niin, että hän on työskennellyt useimpien kanssa jo vuosia.

Maijan erikoisosaamisena ovat ehdottomasti valmistava teollisuus sekä sote-palvelut. Molemmilla aloilla tulokset puhuvat puolestaan ja yleensä kehittyvät niin yrityksen tulos kuin työilmapiirikin. Aiheita joiden parissa usein työskennellään ovat mm: johtaminen, tuotannonsuunnittelu, työnsuunnittelu, kiireen taltuttaminen, varastojen hallinta, ongelmanratkaisutaidot, työturvallisuus, työilmapiiri, itsensä johtaminen.

Markus Stenman

Markus Stenman

Analyytikko

Markus on kokenut analyytikko, tuotannonsuunnittelija ja toiminnanohjauksen asiantuntija. Hänellä on yli 10 vuoden kokemus vaativasta tuotannonsuunnittelusta ja monipuolisista analyytikon tehtävistä.

Markus on erikoistunut mm. datan analysointiin, raportointiin ja ennusteiden luomiseen. Hänen tavoitteenaan on toimialasta ja ongelmasta riippumatta pyrkiä tarjoamaan selkeät ja luotettavat havainnot helposti ymmärrettävässä muodossa.

Sami Hyttinen

Sami Hyttinen

Lean-valmentaja, Projektipäällikkö

Sami on kokenut projektipäällikkö, hankejohtaja ja Lean-valmentaja. Hän on urallaan työskennellyt esimiehenä, projektipäällikkönä ja kehittäjänä. Jo 15 vuoden ajan Sami on auttanut erilaisia organisaatioita kehittämään prosessejaan ja toimintaansa. Hän on vetänyt projekteja ja kehityshankkeita sekä valmistavan teollisuuden puolella että finanssialalla.

Jokaisen onnistuneen projektin taustalla on hyvin toimiva tiimi ja ammattitaitoiset asiantuntijat. Sami näkee, että projektipäällikön tärkein tehtävä on fasilitoida asiantuntijoiden työtä ja auttaa tiimiläisiä ylittämään itsensä. Eniten Sami nauttii työssään haastavista Lean-aiheisista kehityshankkeista ja näihin liittyvistä esimiestehtävistä.